Razlog zbog kojeg je Topanga trebao napustiti 'Boy Meets World

Sadržaj:

Razlog zbog kojeg je Topanga trebao napustiti 'Boy Meets World
Razlog zbog kojeg je Topanga trebao napustiti 'Boy Meets World
Anonim

Tokom 90-ih, Boy Meets World je debitovao na televiziji, a emisiji nije trebalo vremena da pronađe dom u dnevnim sobama svuda. Sadržao je talentovane izvođače, legendarne epizode, i iako se glumačka postava dosta promijenila otkako je serija završena, oni i dalje mogu polagati pravo da su dio povijesti televizije.

Topanga se uglavnom pamti kao jedan od najboljih likova iz serije, a sjajno ju je odigrala Danielle Fishel. Na početku, ovaj lik će izgledati potpuno drugačije.

Hajde da pogledamo kako je Topanga zamalo izgledala.

'Boy Meets World' je kultna emisija

Kada se osvrnemo na najpopularnije televizijske emisije iz 90-ih, malo ko se približava ljubavi koju je Boy Meets World dobio od obožavatelja tokom svojih najboljih godina na televiziji. Uz izuzetnu glumačku postavu koja glumi povezane likove, ova serija je imala sve što su fanovi svih uzrasta tražili kada je debitovala.

Predvođen Benom Savageom, čiji je brat bio glavni u filmu The Wonder Years, Boy Meets World je postigao ogroman uspjeh na malim ekranima. Tokom svojih 7 sezona na malom ekranu, emisija bi se emitovala u preko 150 epizoda, a kada bi se završila, bila je neosporan deo televizijske istorije.

Kako su godine prolazile, fanovi su nastavili pokazivati svoju ljubav prema seriji, a čak su bili i počastili nekoliko sezona Girl Meets World, koji je vratio mnoge originalne glumačke ekipe. Obožavateljima je bilo zabavno gledati i gledati sa svojom djecom sada kada su odrasla.

Mnogi faktori su uticali na to da Boy Meets World postane hit, i ne može se poreći da je Topanga bio važan dio jednačine. Ranije je, međutim, lik izgledao potpuno drugačije.

Topanga je prvobitno trebala igrati Marla Sokoloff

Tokom procesa kastinga za Boy Meets World, emisija je završila gledajući niz različitih izvođača za svoju glavnu ulogu. Neke uloge, poput uloge Šona Hantera, bilo je lako ispuniti, ali za druge je trebalo malo više vremena. Prije nego što je Danielle Fishel dobila ulogu života, Marla Sokoloff je trebala igrati Topangu.

Sokoloff je postigla veliki uspjeh u Holivudu, jer se pojavila u projektima kao što su Full House, Party of Five, The Practice, Grey's Anatomy i još mnogo toga. Sjajno je vidjeti kako se stvari odvijaju za nju, ali činjenica je da se Danielle Fishel pokazala kao prava osoba za taj posao.

Ne samo da će Topangu igrati potpuno druga glumica, već je lik skoro imao drugačije ime. Ovo je otkriveno kada je Fishel govorio o emisiji u intervjuu.

"Michael Jacobs kaže da se vozio autoputem kada je produkcija pozvala i rekla: 'Treba nam ime za ovog lika!'" Slučajno se vozio pored kanjona Topanga, pa je rekao: 'Topanga.’ Kaže da bi me, da su ga nazvali dvije milje kasnije, zvali Canoga, što je sljedeći izlaz“, rekla je.

Ovo je bila jedna od mnogih odluka koje je serija donijela u vezi s likom, a njeno ime je postalo glavni dio televizije 90-ih. Uvođenje Fishela u ulogu bio je veliki razlog zašto je lik postao popularan, a to je bio i razlog zašto lik nije bio odbačen rano.

Ona nije htela da bude glavni lik

Kao što su fanovi mogli vidjeti u emisiji, Topanga je bila jedan od glavnih likova, a njena ljubavna priča sa Coryjem tjerala je ljude da se vraćaju svake sedmice. Međutim, lik Topange prvobitno nije trebao dugo trajati.

Prema Seventeen, "Glumica Marla Sokoloff je prvobitno bila izabrana za ulogu Topange, i zakazali su je da se pojavi samo u nekoliko epizoda. Ali producenti nisu mislili da radi sa Marlom i preinačili su Danielle Fishel kao Topangu. Kada je Danielle preuzela ulogu, lik je postao toliko popularan da su producenti odlučili da je učine redovnom seriju."

Određivanje kastinga za bilo koji projekat je tako ključni dio slagalice, a ova priča je savršen primjer zašto. Marla Sokoloff je napravila sjajne stvari u svojoj karijeri, a mogla je biti sasvim dobra kao Topanga. Međutim, zahvaljujući dobijanju prave osobe u toj ulozi, dostigao je nivo popularnosti koji jednostavno ne bi bio prisutan ni sa jednom drugom osobom u poslu.

Topanga je skoro izgledala potpuno drugačije, i zahvalni smo što su stvari ispale baš onako kako su trebale biti za emisiju.

Preporučuje se: