Da li Keanu Reeves pije alkohol?

Sadržaj:

Da li Keanu Reeves pije alkohol?
Da li Keanu Reeves pije alkohol?
Anonim

Keanu Reeves mora da bude jedan od najomiljenijih glumaca u Holivudu, ne samo zato što je glumio u nizu zabavnih blokbaster filmova prepunih akcije, već i zbog svog humanitarnog rada i ljubaznih gestova.

Možda je najpoznatiji po ulozi Nea u sve popularnoj franšizi Matrix, koja se nedavno vratila s četvrtim dijelom, a koja je u bioskope ušla u decembru 2021. i zaradila preko 150 miliona dolara na kino blagajnama širom svijeta. Jasno je da ljudi i dalje vole da vide 57-godišnjaka na velikom ekranu, posebno u akcionim filmovima, gde je poznato da izvodi većinu svojih vratolomija.

Dok je svijet i dalje opsjednut svim stvarima Kianua Reevesa, osim obožavatelja koji žele znati više o glumčevom ljubavnom životu Aleksandre Grant, nedavno se na društvenim mrežama pitalo da li glumac Speed uopće pije alkohol. Evo niže…

Je li Keanu Reeves obožavatelj alkohola?

Dok Reeves nastoji da se predstavi na krajnje profesionalan način, vjerujte i vjerujte da ovaj glumac svakako voli popiti piće ili dva.

U intervjuu za Men’s Journal iz 2017. otkrio je da bi njegov uobičajeni izbor kada je alkohol u pitanju bilo crno vino ili “fin single m alt sa velikom kockom leda.”

Treba napomenuti, međutim, da Reeves nije veliki pijanac, niti pije dok snima film - posebno ako film zahtijeva od njega da bude u najboljoj mogućoj formi.

U popularnim filmovima o John Wicku, na primjer, Reeves je poznat po tome da izvodi veliku količinu vratolomija koje se vidi na ekranu, tako da nema konzumacije alkohola za vrijeme dok snima. Ali kada ima vremena daleko od kanalisanja još jednog lika, Reeves sigurno uživa u čaši (ili dvije) vina.

U dugoočekivanom četvrtom filmu Matrix, Reeves je izveo na desetine nevjerovatnih vratolomija, kao što je 20 puta skočio sa zgrade od 46 spratova kako bi dobio savršen snimak za film.

Njegovo tijelo bi moralo biti u vrlo dobroj formi da bi upravljalo zadatkom i izvodilo ga iznova i iznova, ali iz onoga što je Reeves rekao u The Late Showu sa Stephenom Colbertom, više voli da izvodi vratolomije nego da se oslanja na CGI da oživi scenu.

"Zato što je to [rediteljka] Lana Wachowski i to je 'The Matrix' i potrebno vam je prirodno svjetlo i želite to učiniti stvarno," podijelio je on. "Mislim, postoje žice. Htjeli smo to učiniti u savršeno svjetlo ujutro, tako da smo to uradili oko 19, 20 puta.”

I dok je Reeves potpuno svjestan da su ovi vratolomi opasni, on ih smatra prilično uzbudljivim. Osim toga, ne može svaki dan da učestvuje u takvim jedinstvenim prilikama.

"Bilo je sjajno", nastavio je pričati publici u studiju. "Možete li zamisliti da samo skočite sa zgrade sa žicama?"

Šta je dijeta Keanu Reevesa?

Kada se sprema za još jedan akcioni film, Reeves je takođe rekao za Men's Journal da njegova ishrana obično uključuje puno proteina iz izvora kao što su piletina, govedina, jagnjetina i riba..

Takođe jede dosta tofua, zobenih pahuljica, smeđeg pirinča, voća i povrća, što će mu sigurno pomoći da stekne dodatnu energiju koja će mu trebati da ojača i da energiju i napuni svoje tijelo.

Tokom svog razgovora s publikacijom, Reeves je rekao da umjesto samo tri obroka dnevno, svoju hranu razbija na manje porcije kako bi obuzdao svaku glad i eliminirao želju za prerađenom hranom.

Noć prije velike scene borbe, Reeves je rekao da će njegovi obroci striktno morati biti "nisko natrijuma, nisko masnoće", dok bi se njegova večera obično sastojala od velikog komada odreska.

“Malo natrijuma, malo masti, a noć prije velike borbe, još uvijek jedem odrezak. Počelo je na Matrixu. Mislio sam, 'Moram ići jesti odrezak, Carrie-Anne [Moss, njegova koleginica].' To je potpuno psihološki,” podijelio je.

Hoće li biti Matrix 5?

Režiserka Lana Wackowski potpisala je za četvrtu epizodu Matrix franšize, ali se čini prilično malo vjerojatnim da će htjeti voditi peti film s obzirom na dug vremenski period koji joj je bio potreban da pronađe inspiraciju za stvaranje sljedećeg filma - do The Matrix Revolutions iz 2003.

Hoće li Warner Bros. biti zainteresiran da dovede još jednog reditelja da preuzme njene odgovornosti tek treba biti utvrđeno, ali ako ipak krenu s drugim filmom, malo je vjerovatno da će Reeves ili njegova kolegica Carrie- Anne Moss će ponoviti njihove kultne uloge.

Više je nego vjerovatno da će novi glumci biti predstavljeni ako je to bio slučaj.

Preporučuje se: