Da li je muž Mildred Baene plaćao alimentaciju za sina Arnolda Schwarzeneggera?

Sadržaj:

Da li je muž Mildred Baene plaćao alimentaciju za sina Arnolda Schwarzeneggera?
Da li je muž Mildred Baene plaćao alimentaciju za sina Arnolda Schwarzeneggera?
Anonim

Prije nekoliko godina, Arnold Schwarzenegger je šokirao obožavatelje (i Kalifornijce kojima je ranije vladao) priznavši da je postao otac djeteta van braka. Ali ono što je najiznenađujuće u vezi sa tom najavom bilo je to da je to bila njegova domaćica čije je dijete on bio otac, a ona je dječaka očito čuvala u tajnosti više od jedne decenije.

Bilo je komplikovano na neki način, a neki sugeriraju da je čak moguće da je došlo do pravnog spora oko toga čija bi pravna odgovornost bila najmlađe Schwarzeneggerovo dijete.

Mildred Baena je poricala da zna ko je bio Josifov otac

Ovih dana svi znaju šta se dogodilo sa Arnoldom Švarcenegerom i kućnom pomoćnicom njegove porodice. Godine 1997. rođen je Joseph Baena, ali su bile potrebne godine da bilo ko otkrije njegovo očinstvo. Čini se da je to dijelom zato što Mildred "Patty" Baena sama nije znala ko je otac.

U to vrijeme, Mildred Baena je bila udata za svog sada već bivšeg Rohelio de Jesus Baena. Izvori kažu da se par vjenčao 1987. godine; navodno imaju i kćerku Jackie zajedno. Ali izvori također sugeriraju da je Rogelio od trenutka kada se Joseph rodio sumnjao u DNK djeteta.

Ipak u njenom intervjuu za Hello iz 2011. Magazin, Mildred je citiran kako je rekla: "Joseph je rastao i počela sam da uviđam sličnost koju sam se pitala – ali je to postalo očiglednije kako je vreme odmicalo."

Taj citat zvuči kao da Mildred nije imala pojma ko je otac njenog sina dok nije ostario. Još jedan citat koji se pripisuje majci dvoje djece potvrđuje: "Znao sam da je Arnold otac, i možda se pitao kako je Joseph postao stariji i počeo da liči na njega."

Na osnovu Baeninih komentara, zvuči kao da nije bila sigurna da li je njen suprug ili Arnold otac njenog sina, sve dok nije narastao da liči na Schwarzeneggera. Međutim, činilo se da je njen muž shvatio stvari prije nego što je vijest objavljena u javnosti.

U stvari, neki izvori sugeriraju da je napustio Mildred istog mjeseca kada je Joseph rođen; samo tri nedelje nakon dolaska bebe. Međutim, Mildred nije podnijela zahtjev za razvod do 2008. godine, dvije godine prije nego što je otkriveno Josephovo pravo očinstvo.

Pošto je Mildred Baena bila udata za Rogelio Baena svih tih godina, šta je to značilo za njen razvod i slučaj starateljstva nad djecom?

Obožavatelji kažu da je Mildredina bivša bila na kuki za izdržavanje djece

Budući da je Joseph Baena rođen u Kaliforniji, a njegova mama i njen muž bili su vjenčani u vrijeme njegovog rođenja, država je, kažu fanovi, automatski pretpostavila da je Rogelio otac. To je način na koji zakon funkcionira, prema Službi za izdržavanje djece okruga Los Angeles.

Veb stranica napominje da "u većini slučajeva " zakon "pretpostavlja da je muž otac" ako je par u braku. Budući da je Joseph Baena začet "tokom zakonskog braka roditelja ", opća pravna pretpostavka bi bila da je Rogelio Baena bio tata.

Nije jasno, međutim, da li su Mildred i Rogelio ikada išli na sud, da tako kažem. Očigledno, bili su razvedeni, ali da je Mildred u sudskom podnesku priznala da Rogelio nije biološki otac njenog sina (i samo njihove kćeri), onda bi to bila sporna stvar.

I do trenutka kad su se Mildred Baena i njen bivši razveli, izgleda da je porodica Schwarzenegger već znala za Josephovo pravo očinstvo. U tom istom Hello! u intervjuu, Mildred je objasnila da je dovela Josepha u porodični dom dok je odrastao, a Arnoldova sada bivša Maria Shriver počela je da postaje sumnjičava.

Većina izvora kaže da je Joseph imao oko osam godina kada su ljudi počeli primjećivati njegovu prepoznatljivu sličnost sa Schwarzeneggerom. Tako da je malo vjerovatno da je Mildred do tog trenutka pokušala zavući vunu preko očiju svog bivšeg muža.

Međutim, to je intrigantna stvar u smislu pravnih implikacija koje okružuju Josifovo odrastanje. Da je, možda, manje ličio na svog biološkog oca, možda ne bi bilo toliko talasa oko Josefovog očinstva.

Možda je za sve strane bila sreća što je Joseph toliko ličio na svog oca; ostavilo je nekoliko stvari za pitanje. Međutim, čini se da je očinstvo na kraju pravno utvrđeno jer je Arnold definitivno ušao u očinsku ulogu sa svojim petim djetetom.

Kada je Arnold preuzeo odgovornost za Josepha?

Fonovi misle da je Arnold konačno učinio dobro od Mildred u finansijskoj brizi za njihovog sina. Ali to ne znači da prvo nije imala nesređenu pravnu situaciju sa sada već bivšim mužem. Međutim, nakon što se sve sredilo, Arnold je nastavio da razvija jaku vezu sa svojim sinom Josephom.

Ovih dana, to su dva zrna graška u mahuni, i ne izgleda da bilo ko umešan gaji zlu volju prema drugima; čak i Maria Shriver i Mildred "Patty" Baena.

Preporučuje se: