Ko je Ginger Alden, verenica Elvisa Prislija u vreme njegove smrti?

Sadržaj:

Ko je Ginger Alden, verenica Elvisa Prislija u vreme njegove smrti?
Ko je Ginger Alden, verenica Elvisa Prislija u vreme njegove smrti?
Anonim

Skoro svaki fan zna ljubavnu priču Elvisa Prislija i Prisile, iako su neki novi detalji tek nedavno izašli u javnost. Većina obožavatelja zna da je par imao problematičnu romansu, iako je to rezultiralo rođenjem njihove kćerke Lise Marie, koja je izgleda bila svjetlo Elvisovog života (i razlog za veliki dio njegove pretjerane potrošnje).

Ali tokom vremena, Priscilla i Elvis, iako se činilo da su ostali prijatelji, romantično su se udaljili. I do trenutka kada je Elvis preminuo 1977. godine, bio je veren za nekog drugog (a Priscilla se nedavno rastala od Roberta Kardashiana).

Ko je bila Ginger Alden, Elvisova verenica, i da li će se par zaista venčati pre nego što Presli prerano umre?

Ko je Ginger Alden?

Ginger Alden je bila model i glumica koja je bila prilično mlada kada su se ona i Elvis prvi put ukrstili. Kasnije će se ponovo povezati, a zatim i veriti, sa planovima da se venčaju krajem 1977.

Priča ima neke jezive paralele sa Elvisovom ranijom vezom i brakom sa Priscillom Presley, a fanovi već znaju da je muzička superzvijezda bila problematična tijekom svog života, a uvijek se pretpostavljalo da je Priscilla znala najviše o čovjeku iza muzika.

Ipak je Ginger tvrdila malo drugačije iskustvo sa Elvisom, iako je njihov odnos, spolja iznutra, izgledao pun drame.

Koliko je godina imala Ginger Alden kada je upoznala Elvisa?

Prvi put kada je Ginger Alden upoznala Elvisa, očigledno je imala samo pet godina. Ali kasnije, njih dvoje će se ponovo povezati kada je Ginger postala odrasla, a njihova veza je očigledno počela kada je ona imala 20, a on oko 40.

U svakom slučaju, porodične veze su pomogle Ginger da se ukrste sa Elvisom; njen otac ga je poznavao, što je objasnilo njihovu raniju vezu, a Gingerina sestra (kraljica izbora) je kasnije bila pozvana da upozna Elvisa i pozvala Ginger sa sobom.

Da li Ginger Alden još uvijek ima zaručnički prsten?

Elvis je dospeo na naslovne strane zbog skupog prstena koji je očigledno kupio za Ginger, za koji je rečeno da je koštao oko 70 hiljada dolara, u zavisnosti od izvora. A Ginger je zadržala prsten, potvrđuju izvori, jer je 2009. planirala da ga proda na aukciji onom koji ponudi najveću ponudu.

Ali u to vrijeme, izvori su izvijestili da je dijamantski prsten bio u dobrom stanju, osim dva usitnjena dijamanta. Očekivalo se da će licitacija početi od oko 30.000 dolara i iznosila je oko 11,5 karata.

Neki fanovi nisu nužno vjerovali da je ovo prsten koji je Elvis zaprosio, a neki fanovi su zapravo skeptični da je on uopće zaprosio. Na kraju krajeva, izvori sugerišu da Elvis još nije zvanično najavio njihove veridbe, iako je javno izlazio sa Ginger (i njenom porodicom) na svojim koncertima iu drugim vremenima.

Fanovi su spekulisali o Gingerinim razlozima za prodaju prstena, ali najčešća pretpostavka je bila da joj je jednostavno trebao novac i da je imala mnogo drugih načina da se prisjeti svog pokojnog zaručnika.

Šta se dogodilo Ginger Alden?

Nešto drugo fanovi zaista žele da znaju o Elvisovoj poznatoj verenici? Ako je i danas živa! Ispostavilo se da jeste, i čini se da je imala prilično pun život. Godine 1991. udala se za Ronalda Leysera, s kojim je bila do njegove smrti 2015. Par je također imao zajedničko dijete, sina po imenu Hunter.

S obzirom na njen kasniji brak, fanovi su mislili da je Ginger visila za Elvisov verenički prsten i njena 'sećanja' ne samo zbog nostalgije. Čini se da se većina slaže da je Gingerina motivacija u određenoj mjeri bio publicitet.

Uostalom, kasnije je napisala knjigu o svom vremenu sa Elvisom pod nazivom 'Elvis i Ginger: Verenica Elvisa Presleya i poslednja ljubav konačno priča svoju priču.' Navodno, knjiga joj je zaradila određenu količinu novca, jer svi znaju da i danas ima mnogo obožavatelja opsjednutih Elvisom.

I nakon svih spekulacija oko Elvisove sklonosti mlađim ženama, zajedno sa njegovim očiglednim problemima vezanosti nakon majčine smrti, Gingerina priča bila je od interesa za mnoge pratioce.

U konačnici, ipak, nije svaka priča od Elvisovih prošlih partnera. Različite optužbe i priče su se dijelile godinama, a niko zapravo ne zna istinu. Naravno, budući da je Ginger bila jedina osoba s Elvisom neposredno prije njegove smrti, čini se da fanovi misle da ona ima odgovore koje traže. Čak i ako je sama Ginger Alden imala vrlo malo razumijevanja za čovjeka kojeg je nazvala svojim vjerenikom.

Da li je Elvis ostavio nešto od svog novca Ginger Alden?

Izgleda kao da Elvis nije ostavio mnogo -- ako ništa drugo -- Ginger Alden. Obožavatelji Ginger bi vjerovatno rekli da je to zato što se još nisu zvanično vjenčali. Ali drugi bi mogli tvrditi da je to zato što je želio da njegova kćerka naslijedi sve što je imao.

A drugi bi i dalje rekli da Elvis nije imao namjeru ikada oženiti Ginger, i da je zapravo izlazio s raznim drugim ženama u isto vrijeme. Na fanovima je da odrede u šta vjeruju ili ne.

Preporučuje se: