Peter Cullen nije oduševljen Netflixovom serijom Transformers iz 2020

Sadržaj:

Peter Cullen nije oduševljen Netflixovom serijom Transformers iz 2020
Peter Cullen nije oduševljen Netflixovom serijom Transformers iz 2020
Anonim

Bilo da ste odrasli gledajući klasične crtiće o Transformersima ili ste skočili na vagon Bayformersa, u jednom ili drugom trenutku, čuli ste ikonski glas Petera Cullena. Legendarni glumac je nebrojeno puta tumačio glavnu ulogu u franšizi Optimusa Primea i jedina je osoba koju možemo zamisliti u toj ulozi. Ipak, bio je pravi šok saznati da je Netflix postavio potpuno drugačijeg glumca u Transformers: War For Cybertron.

Umjesto da angažuje veterana glumca Petera Cullena za vođu Autobota, Netflix je odlučio da ide s Jakeom Fousheejem. Odluka nije toliko iznenađujuća s obzirom na to da je Foushee u prošlosti glumio Primea, iako se čini da je Cullen trebao biti prvi u redu. Njegovo ime bi svakako privuklo obožavaoce, naravno, stvari nisu ispale tako.

Šta je Peter Cullen imao za reći o Netflix seriji

Slika
Slika

Cullen je i sam imao snažne riječi o tome da je Netflix unajmio osoblje koje nije sindikalno da preuzme njegovu ulogu. On je govorio na GalaxyCon-u još u martu, gdje je prenio svoje neodobravanje onoga što je streaming gigant uradio njemu i njegovim kolegama. Može se tvrditi da Cullen nema nikakvo pravno vlasništvo nad Optimusom Primeom, tako da koga god Netflix želi unajmiti ne bi trebao biti zabrinut.

Međutim, Cullen ističe da korištenje osoblja koje nije sindikalno "podriva zaštitu koju im sindikati glumaca pružaju." Takođe je neizgovoreno pravilo u industriji zabave da ne preuzimate ulogu drugog glumca bez njihovog odobrenja, posebno ako je pomenuti glumac i dalje sposoban da radi svoj posao.

Povrh toga što je odbacio Cullena iz projekta, Netflix je također otišao s drugim glumcem da bi glasio zlikovcu Megatronu omiljenom obožavateljima. Frank Welker je igrao tu ulogu otkad se sjećamo, i bilo je jednako šokantno saznati da će ga Jason Marnocha zamijeniti kao vođa Desepticona. Welker je također sjedio na panelu na GalaxyCon-u kako bi izrazio svoju zabrinutost, dodajući Cullenovim početnim osjećajima.

Sa vođama i Autobota i Deseptikona koje su izrazili novi glumci, put koji predstoji za Transformers: War For Cybertron će biti težak. Najnoviji deo ima dostojnu premisu, ali kao što smo već spomenuli, Netflix je regrutovao potpuno novu grupu glumaca - koji ne zvuče nimalo kao originali - bio je šteta za anime.

Međutim, postoji jedna opcija koju Netflix može razmotriti ako se sezona 3 pokaže lošom koliko mislimo: preinačiti likove iz Rata za Cybertron. Mala promjena poput nove glumačke ekipe možda neće napraviti veliku razliku na prvi pogled, ali vraćanje ikoničnih glasova poput Petera Cullena i Frank Welkera moglo bi poboljšati status quo. Jedini problem je što glumci veterani možda neće prihvatiti takvu ponudu.

Kao što je već spomenuto, Welker i Cullen nisu zadovoljni načinom na koji je Netflix regrutovao glumce za Transformers: War For Cybertron, i nije vjerovatno da će promijeniti svoje stavove. Značajna plata bi mogla biti pristojan poticaj za ponudu, iako je malo vjerovatno da će Cullen ili Welker prihvatiti u ovom trenutku. Svašta se može dogoditi, ali fanovi ne bi trebali računati na to da će bilo koji od njih raditi s Netflixom u budućnosti.

Preporučuje se: