Istina o posljednjem filmu Quentina Tarantina

Sadržaj:

Istina o posljednjem filmu Quentina Tarantina
Istina o posljednjem filmu Quentina Tarantina
Anonim

Deset filmova… to je to.

To je sve što Quentin Tarantino planira uraditi.

I pogodite šta, ljudi? Već je napravio devet.

Naravno, samo filmovi koje je napisao i režirao se nalaze na ovoj listi. Filmovi poput njegove tajne priče o ocu/sinu, Reservoir Dogs ili Django Unchained su filmovi koji odgovaraju ovim kriterijumima, dok filmovi koje je samo on napisao, poput Prirodno rođenih ubica i Od sumraka do zore, ne. Iako Quentin ne planira da se povuče iz Holivuda, on je ponovo potvrdio svoj decenijama star plan da napiše i režira samo devet dugometražnih filmova. Nedavno je bacio malo više svjetla na tu temu kada je sjeo s Joeom Roganom. Evo šta tačno znamo o planovima za njegov posljednji film…

Quentinovo nedavno sjedenje sa Joeom Roganom, gdje je promovirao svoju romansiju Bilo jednom u Hollywoodu, doživjelo je gomilu medija. Prvo i najvažnije, razgovaralo se o njegovoj vezi sa Harveyjem Weinsteinom. Zatim je došlo do skandala oko njegovog tretmana Brucea Leeja u filmu Bilo jednom u Hollywoodu. Ali jedna stvar koja je izgleda ostala zakopana u svemu tome bila su neka prilično nevjerovatna otkrića o Quentinovim planovima za njegov posljednji film.

Quentin ima jasan odgovor na pitanje o čemu će biti njegov posljednji film…

Za one koji ne znaju, Quentinova želja da snimi samo deset filmova dolazi iz njegove perspektive filmskih stvaralaca koji ne kače kape kada bi trebali. Želi da ostavi u naslijeđe 10 nevjerovatnih djela i da filmski analitičari budućnosti ne ističu kada je skočio ajkulu. …Većina filmskih stvaralaca to radi, po njegovom mišljenju.

Naravno, ovo bi prirodno navelo ljude da poveruju da Quentin ima veliki pritisak na ramenima za svoj poslednji film.

"Kada mislite da imate još jedan film za snimanje… ima li to veće težine ili samo radite svoju jebenu stvar?" Joe Rogan je nedavno pitao Quentina.

"Težina je zaista bila na Bilo jednom u Hollywoodu", priznao je Quentin. "To je kao moj veliki ep. To je moj veliki ep o 'završavanju karijere'. I, kao, ja sam to uradio."

Naravno, sljedeće veliko pitanje je da li Quentin zapravo zna o čemu će biti njegov posljednji film. Bilo je mnogo glasina o tome da će se Quentin ponovo udružiti s Umom Thurman, pa čak i Uminom kćerkom, Mayom Hawke, za treći dio franšize Kill Bill. Mnogo se pričalo i o tome da je Quentin snimio film Zvjezdanih staza, pa čak i ponovio svoj prvi film, Reservoir Dogs. Ali istina je… Quentin zapravo nema pojma koji će biti njegov posljednji film.

"Ne znam koja će biti sljedeća priča. Zamišljam da će biti više epiloga", objasnio je Quentin."Kao što je [Bilo jednom u Hollywoodu] velika i šta god da uradim za ovu posljednju… kao što sam rekao, više epilog. Baš kad završavate karijeru."

"Nemate konkretnu ideju?" Joe je pitao.

"Nemam pojma," priznao je Quentin. "Nadam se da ću napraviti još dvije knjige. Pa, još jednu knjigu. I onda napraviti predstavu. A onda ćemo vidjeti gdje smo. Vidjet ćemo da li je došla još jedna priča."

Šta je sa Kill Bill 3 i rimejkom Reservoir Dogs-a?

Tokom intervjua, Joe se morao raspitati o glasinama o Kill Bill: Volume 3 i rimejku filma koji ga je zaista uvukao u posao.

"Jedini koji mogu da zamislim, gde bi to bio još jedan ep u kojem moram da nadmašim sve je da uradim Kill Bill 3," rekao je Quentin pre nego što je priznao da je ozbiljno razmišljao o tome.

"Čuo sam nešto o remontu Reservoir Dogs-a, je li to bik?" Joe je pitao.

"Pa, razmislio sam o tome. Mislio sam da bi bilo nešto zanimljivo da uzmem svoj prvi scenario, a zatim da ga prepravim sa različitim glumcima i da vidim koliko sam postao bolji režiser. Jer zapravo mislim da materijal je dovoljno bezvremenski. Mogao bih to da uradim. Ali nisam baš tako želeo da završim karijeru. Ali bih mogao da napišem scensku verziju Reservoir Dogs-a, kada radim u pozorištu, i onda kao da to uradim samo na sceni."

Tako da obožavatelji ove ideje možda neće dobiti baš ono čemu se nadaju. Osim toga, Quentin je već napisao prvu dramu koju planira režirati. Takođe želi da uradi verziju Hateful Eight na sceni, tako da će možda proći neko vreme pre nego što uradi adaptaciju Reservoir Dogs-a.

Dakle, ostaje potpuno nejasno kakav će zapravo biti posljednji film Quentina Tarantina jer on sam nema pojma. Ali fanovi se ne moraju previše uznemiravati jer on ima mnogo planova da bude zauzet, a publika zabavlja u godinama koje dolaze.

Preporučuje se: