Kit Harington kaže da je prošao kroz 'periode prave depresije' nakon završetka 'Igre prijestolja

Kit Harington kaže da je prošao kroz 'periode prave depresije' nakon završetka 'Igre prijestolja
Kit Harington kaže da je prošao kroz 'periode prave depresije' nakon završetka 'Igre prijestolja
Anonim

Kit Harington govori o svojim prošlim borbama za mentalno zdravlje.

U ekskluzivnom intervjuu za The Times, 34-godišnji glumac je otvorio svoju borbu s depresijom i alkoholizmom nakon svog vremena u popularnoj HBO-ovoj seriji Game of Thrones.

„Stvari koje su mi se dešavale otkako je 'Thrones' završio, a koje su se dešavale tokom 'Tronesa', bile su prilično traumatične prirode i uključivale su alkohol,” otkrio je glumac. “Dođete do mjesta gdje se osjećate kao da ste loša osoba, osjećate se kao da ste sramotna osoba”, dodao je. „Osećaš da nema izlaza, takav si.

“Otrezniti je proces odlaska, 'Ne, mogu se promijeniti.'

Glumac je nastavio objašnjavati da mu je promjena načina razmišljanja omogućila da započne proces ozdravljenja.. Jedna od mojih omiljenih stvari koje sam nedavno naučio je da je izraz 'leopard ne mijenja svoje mrlje' potpuno lažan: da leopard zaista mijenja svoje mrlje.

“Ja samo mislim da je to najljepša stvar. Zaista je pomoglo”, nastavio je. „To je bilo nešto čega sam se nekako držao; ideja da bih mogao napraviti ovu ogromnu fundamentalnu promjenu u tome ko sam i kako sam vodio svoj život.”

Harington je također otkrio da se borio sa svojim mentalnim zdravljem i da je patio od "perioda prave depresije". Postalo je toliko loše da je čak razmišljao da si oduzme život.

“Prošao sam kroz periode prave depresije u kojima sam želio da radim svašta… možda će [govor o ovome] nekome pomoći, negdje. Ali definitivno ne želim da me doživljavaju kao mučenika ili posebnog. Prošao sam kroz nešto, to su moje stvari. Ako nekome pomaže, to je dobro.”

Nakon lečenja, glumac je prevazišao zavisnost od alkohola i bio je trijezan dve i po godine.

Harington je najpoznatiji po ulozi Jona Snowa u hit HBO seriji. Igra prijestolja se emitirala na televiziji osam sezona prije nego što se završila 2019.

Nakon završetka emisije, napravio je pauzu od glume, ali će se vratiti u epizodi antologijske serije, Moderna ljubav. Druga sezona će se premijerno prikazati na Amazon Prime Video 13. avgusta.

Preporučuje se: